BOR – Radnici borskog Vodovoda privode kraju sanaciju kolektora za odvod feklanih  voda  koje se u njega slivaju iz trećine grada. Usled bujičnih padavina došlo je do začepljenja prihvatne rešetke i stvaranja malog jezera. Nakon sedmodnevog angažovanja očekuje se da će rešetke biti otpušene do sutra.

„Pre toga smo morali da probijemo put da bi prišli mestu na kojem su se nagomilali  bujični  nanosi. To je rešetka koja dalje odnosi fekalnu vodu prema kolektoru. Rešili smo veliki problem, jer jezero koje se tu stvorilo bilo je potencijalni izvor zaraze“, rekao je v.d. direktora JKP „Vodovod“ Saša Mladenović.

Obilazeći  kolektor u ulici Jovana Dučića, predsednik Opštine Bor  Aleksandar Milikić je i rekao da će lokalna samouprava u saradnji sa javnim preduzećima i građanima i u buduće brzo rešavati sve komunalne probleme.

„Ovaj problem smo odmah počeli da rešavamo i evo već danas ili sutra biće završeno sređivanje koletkora. Mi moramo kao i sada efikasno rešavati sve probleme, jer ne želimo da dođe do panike. Radnici Vodovoda su profesionalci i odmah smo regovali, nakon prijave građana, što i jeste suština i pravi način da opština Bor napreduje“, rekao je Milikić.

Preostala dva koleketora u Boru, u koja se slivaju feklane vode iz drugih delova grada, su u  ispravnom stanju, dodao je v.d. direktora Vodovoda Saša Mladenović.

 

Sanacija kolektora završava se sutra, 01. avgust 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=6gu6LiNanH8

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *