Sanacija vrelovodne mreže u Bolničkom naselju do kraja meseca

BOR- U Boru je u toku zamena vrelovodnih cevi u dužini od  oko  500 metara kod  pravoslavne crkve Sveti Đorđe. Vrednost  radova je 115 hiljada evra, a sredstva su obezbeđena iz donacije nemačke KFV banke. Zamena cevi na ovoj lokaciji će biti završena do kraja meseca, a kvalitet grejanja u ovom delu grada biće značajno bolji. 

„Na ovoj lokaciji  je bilo puno problema. U toku grejne sezone imali smo po tri, četiri intervencije dnevno. Sada neće biti zastoja i naši korisnici će biti zadovoljni“, rekao je tehnički direktor u JKP Toplana Bor Desimir Miljković.

Ukupno je do sada iz ove donacije zamenjeno, na sedam lokacija, više od tri kilometra cevi. To je, međutim, u odnosu na kompletnu mrežu još uvek malo.

„To je samo tri i po posto ukupne dužine mreže, što nikako nije dovoljno“,  zaključio je Miljković.

S obzirom na starost mreže u Boru postoji još uvek veliki broj kritičnih mesta na kojim je neophodno zameniti cevi.

„Najkritičnije su nam svakako deonice u Novom gradskom centru i B magistrala koja vodi do Doma zdravlja“, dodao je na kraju Desimir Miljković.

Preostale deonice u dužini do tri kilometra u borskoj Toplani pokušaće da zamene finansijskim sredstvima iz kredita Nemače banke za koji su već konkurisali. Vrednost ovih investicija je milion i po evra.

 

Sanacija vrelovodne mreže u Bolničkom naselju do kraja meseca, 17. jul 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=zmV7I19T7b0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *