Saopštenje kompanije Ziđin o merama protiv aerozagađenja

BOR – Povodom aktuelne situacije sa aero zagađenjem i merama koje se preduzimaju kako bi se ono smanjilo i svelo u propisane okvire kompanija Ziđin poslala je saopštenje medijima u kome se između kaže:

„Zijin Mining, kao odgovorna kompanija, posluje uvek u skladu sa svim važećim propisima i standardima, i u potpunosti poštuje sve evropske, nacionalne i lokalne regulative, kao i sve ostale međunarodne standarde kvaliteta i poslovanja.

Menadžment kompanije Serbia Zijin Bor Copper je na redovnim sastancima konstatovao da se svi planovi o značajnom kratkoročnom i dugoročnom poboljšanju ekoloških performansi proizvodnih kapaciteta kompanije odvijaju predviđenom dinamikom i u okviru zadatih rokova.

Kao jednu od kratkoročnih mera, kompanija je nabavila dve mašine za raspršivanje magle za neutralizaciju sumpordioksida u gasu, a do kraja decembra 2019 kompanija će nabaviti još tri mašine za raspršivanje magle, radi dalje neutralizacije sumpordioksida.

U toku su intenzivne aktivnosti, kako bi do kraja maja 2020. godine bilo izgrađeno postrojenje za prikupljanje prašine i izduvnih gasova iz konvertora. Što je još važnije, kao dugoročna mera, u planu je da se do kraja 2021. godine izgradi postrojenje za desulfurizaciju kako bi emisija gasova uvek i u potpunosti bila u skladu sa propisanim standardima.

Kompanija Serbia Zijin Bor Copper intenzivnim radom u ovoj oblasti nastavlja posvećenost bliskoj saradnji sa lokalnim zajednicama u kojima radi, dodatno vođena čvrstom idejom da je zdrava sredina od primarnog značaja, kako za 5287 radnika Serbia Zijin Bor Copper, grad Bor tako i za samu kompaniju.

Ovaj stav čini temelj politike korporativne odgovornosti kompanije Serbia Zijin Bor Copper koja, sasvim sigurno najviše želi da tehnološki i ekološki maksimalno osavremeni posao koji obavlja i time Serbia Zijin Bor Copper pridruži svim ostalim pogonima kompanije ZIJIN u svetu.

Novo rukovodstvo kompanije podseća da su ekološki problemi u Boru postojali i mnogo pre preuzimanja RTB-a BOR od strane novog investitora, koje je bilo pre samo 10 meseci, ali da je rukovodstvo kompanije i u tom kratkom roku uspelo da analizira i identifikuje sve proizvodne, tehnološke i ostale parametre važne za rešavanje ove složene problematike.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *