Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika kineske kompanije Zijin zainteresovane za partnerstvo sa RTB-om Bor

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije „Zijin“ zainteresovane za učešće na tenderu za strateško partnerstvo u RTB Bor, koji Vlada Republike Srbije planira da raspiše u prvoj polovini ove godine, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost predstavnicima kompanije koji su iskazali interes za strateško partnerstvo u RTB Bor, što samo potvrđuje veliku zainteresovanost kineskih kompanija za ulaganja u Srbiji. On je poručio da je kineska kompanija Zijin dobrodošla na budućem tenederu, s obzirom na tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja.

Predstavnici „Cijin Majning Grupe“ (Zijin Mining Group Co. Ltd.) su naveli da imaju ozbiljne razvojne planove za kompaniju RTB Bor, ali i za ceo region, izrazivši nameru da ulože više stotina miliona dolara u modernizaciju proizvodnje i restrukturiranje kompanije, koja bi bila organizovana u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Predstavnici kompanije su istakli da je Cijin jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, druga po veličini kompanija u proizvodnji bakarne rude i treća po veličini u proizvodnji rude cinka. Oni su naglasili da je namera Grupe da postane vodeća međunarodna rudarska kompanija kroz uspostavljanje ravnoteže između sopstvenih razvojnih ciljeva, zaštite životne sredine, obezbeđivanja nagrada za zaposlene i investitore i dobrobiti za zajednice u kojima posluje. Kompanija primenjuje najviše standarde bezbednosti na radu, obezbeđujući zaposlenima sigurnu i zdravu radnu sredinu, kao i dobre uslove za razvoj karijere.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.