Sedmi Festival nauke rekordan po broju izlagača i posetilaca

0

BOR-Sedmi Festival nauke „Timočki naučni tornado“ u Boru ove godine zabeležio je rekordan broj izlagača, ali i posetilaca .Pod sloganom „Sedmi naučni bum udara u um“ Festival je okupio 650 učesnika, 35 institucija i skoro sve borske i škole iz Knjaževca , Zaječara i  Negotina,a raznim eksperimentima je prisustvovalo više hiljada posetilaca.

Značajno je da učestvuju vatrogasaci, koji su pokazali kako se gasi požar, imamo vituelne naočare, puno robotike, matematike, forenzike ,a novina je i kriminalistička policija“, rekla je Nataša Ranđelović iz Društva mladih istraživača.

 Pokrovitelj manifestacije je Grad Bor koji izuzetnu pažnju posvećuje mladima i obrazovanju.Festival nauke,već tradicionalni, samo potvrđuje da je Bor moderan i najrazvijeniji grad u Istočnoj Srbiji, rečeno je na otvaranju ove manifestacije.

Svake godine se povećava broj učesnika, veoma važno je učešće policije,ali i da su uključena i javna preduzeća kao što su Zoološki vrt, Turistička organizacija. Ova  manifestacija će sasvim sigurno prerasti u republičku. Borska  sredina je visokointelektualna,a mladi vole nauku,ali  i da se druže“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Festival Timočki naučni tornado već nekoliko godina podržava Kompanija Rakita.

„Ako sve ovo radimo zbog dece i promovisanja nauke onda smo zaista na dobrom putu.To je u skladu sa strategijom kompanije Rakita koja  podržava upravo takve manifestacije  Osim sponzorstva, drugu godinu imamo i štand,dodao je Darko Stojadinović iz kompanije Rakita

„Tradicionalnu manifestaciju Festival nauke organizovalo je Društvo mladih istraživača Bor  u cilju promovisanja i predstavljanja prirodnih i tehničkih  nauka na zanimljiv i privlačan način. Ujedno se Timočki naučni tornado organizuje i u okviru programa „Profesionalna orijentacija“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *