Sednica majdanpečkog parlamenta

MAJDANPEK – I 22. sednica Skupštine opštine Majdanpek počela je predlozima odbornika opozicije za dopunu dnevnog reda, a jedan od njih je bio i ponovljeni zahtev da sednicama lokalnog parlamenta ubuduće prisustvuju predstavnici kompanije „Ziđin“ koji bi na licu mesta mogli da odgovore na pitanja odbornika koja se tiču rudarskih aktivnosti u Majdanpeku. Iako su svi predlozi većinom glasova odbijeni, na pitanje odbornice Srpskog pokreta „Dveri“ Snežane Todorović, zbog čega se kasni sa sanacijom puta prema Rajkovoj pećini, koliko to košta, kao i kolika je vrednost radova na uklanjanju brda u Donjem Milanovcu, što po njenim rečima ugrožava hotel „Lepenski vir“ i objekte Šumske sekcije, odgovorio je Dragan Popović, predsednik Opštine.

Vrednost radova na sanaciji puta prema Rajkovoj pećini, oštećenog tokom prošlogodišnjih poplava, iznosi 7,9 miliona dinara, bez PDV-a, i za svaki dan kašnjenja izvođač će plaćati „penale“ predviđene ugovorom. Što se radova u Donjem Milanovcu tiče, jedini izdatak Opštine bila je izrada projekta koja je koštala 2,2 miliona dinara i koji je uradio Institut za puteve iz Beograda, a što se bezbednosti pomenutih objekata tiče, struka je utvrdila da nema razloga za brigu“, objasnio je Popović.

Pored Elaborata o opravdanosti otuđenja 3200 metara kvadratnih građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Majdanpek, neposrednom pogodbom, bez naknade, radi izgradnje pogona fabrike Jumko, u Rudnoj Glavi, odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su na današnjoj sednici  i Odluku o završenom računu budžeta za 2020. godinu.

Uz primedbu predstavnika opozicije, većinom glasova usvojena je i odluka Javnog preduzeća „Vodovod“ o davanju solidarnog jemstva majdanpečkoj toplani, zarad kreditnog zaduženja kod poslovne banke, za iznos ne veći od 25 miliona dinara. Saglasnost je data i na izveštaje o radu javnih ustanova čiji je osnivač Opština Majdanpek za 2020. godinu, kao i na izmenjene programe rada, finansijski usklađene sa rebalansom budžeta za tekuću godinu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *