Sednica Opštinskog veća u Majdanpeku

MAJDANPEK- Opštinsko veće Majdanpek utvrdilo je na današnjem zasedanju šest, umesto dosadašnje tri zone i u skladu sa tom odlukom utvrđene su i prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za obračun poreza na imovinu, za 2019. godinu.

Članovi Veća usvojili su i listu deficitarnih zanimanja, kojima je, nakon dobijanja pisma o namerama iz Rudnika bakra Majdanpek, dodato i zanimanje operater mašinske obrade, za koje će se učenici školovati po sistemu dualnog obrazovanja. Pored toga lista zanimanja koja nedostaju Opštini Majdanpek dopunjena je, između ostalih i zanimanjima kuvar-konobar, diplomirani veterinar, inženjer građevine, diplomirani turizmolog, inženjer poljoprivrede, smer stočarstvo.

U skladu sa listom deficitarnih zanimanja doneta je i Odluka o broju i strukturi stipendija za školsku 2018./2019. godinu, po kojoj će Opština Majdanpek finansirati 31 stipendiju za izuzetno nadarene, odlične i učenike i studente iz društveno osetljivih grupa.

Članovi Opštinskog veća Majdanpek usvojili su i Zaključak o utvrđivanju prava na korišćenje podsticaja u poljoprivredi. Za investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinastava u ovoj godini podneto je 150 zahteva, što je mnogo veći odziv u odnosu na ranije godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *