Sednica SO Bor najavljena za 25. maj

BOR – Članovi Opštinskog veća usvojili su na sednici 24 predloga odluka od kojih će se 23 naći na narednoj sednici SO Bor.
Najznačajniji predlozi su o kadrovskim rešenjima u Javnom preduzeću za stambene usluge Bor. Na inicijativu nadzornog odbora dat je predlog da se dužnosti razreši direktor ovog preduzeća Srđan Radošević, a da se za v.d. direktora postavi Goran Petrović, nekadašnji direktor Elektro mašinske škole u Boru.
Usvojen je izmenjen predlog odluke o priznanjima Opštine Bor, koji je povučen sa prethodne sednice SO Bor, jer su odbornici između ostalog smatrali da treba ostaviti mogućnost da Oktobarska nagrada bude dodeljena preduzećima ili osobama koji nemaju prebivalište na teritoriji opštine Bor. U novi predlog odluke uvršteni su stavovi odbornika.
Prihvaćen je predlog odluke o izradi Programa razvoja sporta Opštine Bor do 2018. godine. Po mišljenju članova Veća, broj sportskih klubova koji se finansiraju iz opštinskog budžeta, a sada ih je 64, treba smanjiti, kako bi se pomogli klubovi koji imaju kvalitetne programe.
Usvojena je inicijativa za osnivanje Saveta skupština gradova i opština jugoistočne Srbije,  kao i predlog programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike, kojim je predviđeno davanje olakšica poljoprivrednicima za nabavku stoke i udruženjima za izradu plastenika i nabavku opreme za pčelarstvo.
Prihvaćeni su i predlozi odluka o davanju na korišćenje objekata u javnoj svojini koji su uknjiženi na opštinu mesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama i korišćenju sredstava iz fonda za unapređenja bezbednosti na putevima opštine Bor.
O ovim predlozima odlučivaće odbornici SO Bor na sednici 25. maja.

 

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qk8cb“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *