MAJDANPEK – Odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su danas, bez rasprave, Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, a potom se pozitivno izjasnili i o predlogu da se sa mesta predsednika Izborne komisije opštine Majdanpek, u stalnom sastavu, razreši Miomir Ralević i umesto njega imenuje Miloš Jovanović.

Takođe, umesto članova komisije Nikole Todorovića i Tomislava Kuljanina imenovani su Draško Popović i Svetlana Sević. Kako je zbog sukoba interesa Nenad Radić podneo ostavku na mesto člana Opštinskog veća, tako je danas tajnim glasanjem za novog člana izabran Željko Mitić.

Odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su i dopunu Odluke o održavanju zgrada i načinu sufinansiranja aktivnosti na unapređenju svojstava stambenih zgrada. S tim u vezi, odbornika Dragana Manojlovića je zanimalo da li su registrovane stambene zajednice u obavezi da poslove održavanja povere nekom preduzeću, na šta je od nadležnih dobio odgovor da nisu.

Na predlog Komisije za kadrovska pitanja za vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Donji Milanovac, do izbora po konkursu, ponovo je  imenovan je Saša Librić.

Zbog isteka mandata, na sednici Skupštine opštine razrešeni su dosadašnji i  imenovani novi članovi školskih odbora osnovnih škola „Velimir Markićević“ i „12. septembar“ u Majdanpeku i škole „Vuk Karadžić“ u Donjem Milanovcu.

Sednica Skupštine opštine Majdanpek, 16. jul 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.