Aleksandra Jonović iz Lubnice kod Zaječara počela je da se bavi seoskim turizmom. Iako računa na blizinu kasnoantičkog lokaliteta Feliks Romulijana, koji je na samo dva kilometra od njenog gazdinstva, ona je osmislila jedinstven program namenjen najmlađima koji se pre svega ogleda u organizovanju obrazovno zabavnih aktivnosti u prirodi, koje su za kratko vreme izazvale neočekivano interesovanje.

LUBNICA, ZAJEČAR – Ideja za bavljenje seoskim turizmom kod Aleksandre se rodila pre tri godine kada je počela korona i kada je sa porodicom često boravila na svojoj pojati gde su se deca igrala, spremala hranu. Tada je pomislila da bi se i druga deca tu lepo osećala i tada je odlučila da bi mogla time da se bavi.

Aleksandra je imala i pomoć Gradske uprave i Turistička organizacije, kako bi posao kojim želi da se bavi postao legalan, a konkurisala je i dobila podsticajna sredstva za bavljenje seoskim turizmom.

Imajući u vidu da je zainteresovanost potencijalnih gostiju sve veća, porodica Jonović planira da proširi smeštajne kapacitete, ali i nastavi ulaganja u svoje domaćinstvo kako bi što veći broj dece mogao da uživa u onome što oni za njih organizuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *