Serbia Zijin Copper uređuje radni prostor

BOR, MAJDANPEK – Pod sloganom „Uređenjem ekološkog poretka metodom 5S izgradićemo zelene rudnike“ menadžment Serbia Zijin Copper organizovao je uoči Međunarodnog praznika rada akciju uređenja radnog prostora u svim rudnicima, pogonima i fabrikama. Metoda 5S podrazumeva sistematsko uređenje radnog prostora, sa planom održivosti.

U Majdanpeku je, na brdu Koma iznad grada, rukovodstvo rudnika upravljalo akcijom sadnje crnog bora. Na kosinama ovog brda, koje su desetak dana ranije „tretirane“ hidrosetvom, kinesko-srpski menadžment Rudnika bakra Majdanpek i zaposleni su u jednom danu posadili oko tri hiljade sadnica četinara.

U Boru je, u isto vreme, kod nove flotacije u Velikom Krivelju realizovana hidrosetva, a uređivana je i okolina starog pogona za pripremu mineralnih sirovina.

Svakog proleća uoči prvomajskih praznika iniciramo akciju uređenja radnog prostora, pa je tako i ove godine. Pored proizvodnje, borimo se i sa nasleđenim ekološkim problemima i nastojimo da ih što pre rešimo. Stav kompanije je da o ekologiji treba svi da brinemo, pa smo zbog toga svi i uključeni u akcije uređenja radne sredine“, kaže rukovodilac kriveljske flotacije Darko Milićević.

Uz poštovanje principa „mesto za sve i sve na svom mestu“ akcija uređenja radne okoline realizovana je i u rudniku „Novo Cerovo“.

                                                                                       

                                                                            

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.