Serbia Zijin Mining: Budi i ti deo našeg tima!

0

                                                                     

Vođena idejom da su mladi stručnjaci nova snaga i pokretači daljeg razvoja, kompanija Serbia Zijin Mining, u saradnji sa državnim visokoškolskim ustanovama, nastavila je realizaciju ovogodišnjeg Kampus programa regrutacije kojim pruža priliku master studentima i diplomcima da se zaposle i stručno osposobljavaju u kompaniji.

                                                                     

Nakon Tehničkog fakulteta u Boru, kompanija Srbija Ziđin Majning je dosadašnje aktivnosti, razvojne ciljeve i mogućnosti za ostvarenje profesionalnih planova predstavila i studentima Rudarsko – geološkog i Mašinskog fakulteta u Beogradu. Kroz ovogodišnji program Kampus regrutacije, koji nosi slogan “Budi i ti deo našeg tima” i namenjen je studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija prvenstveno rudarske i mašinske struke, budući rudarski inženjeri za podzemnu eksploataciju i pripremu mineralnih sirovina kao i inženjeri mašinstva, mogli su da se upoznaju sa radom i planovima kompanije, a nekoliko desetina studenata sa obe visokoškolske ustanove iskazalo je interesovanje za rad u rudniku ove kompanije “Čukaru Peki” u Boru.

                                                                     

Prema rečima zamenika generalnog direktora i direktora Službe za ljudske resurse Jena Minghuia, Srbija Ziđin Majning je mlada rudarska kompanija, koja posle godinu dana rada rudnika Čukaru Peki ima više od hiljadu zaposlenih, od kojih trećinu čine mlađi od 30 godina.

                                                                     

                                                  Jen Minghui, direktor Službe za Ljudske resurse Srbija Ziđin Majninga

Srbija Ziđin Majning je najmlađi član Ziđin Majning grupe i kao mlada rudarska kompanija, koja posluje na teritoriji grada Bora, tek se razvija, uporedo sa rudnikom Čukaru Peki – najmlađim rudnikom u Srbiji. Od 2019. godine kada smo počeli da poslujemo u Srbiji do oktobra prošle godine kada je rudnik zvanično pušten u rad, sve aktivnosti kompanije bile su usmerene na izgradnju rudarskih objekata, a zatim i na izvođenje rudarskih radova u gornjoj zoni ležišta. U procesu daljeg razvoja rudarenje će se proširiti i na donju zonu ležišta i biti znatno većeg kapaciteta. Sa njom će naravno rasti i kadrovske potrebe naše kompanije, a mi novu snagu i pokretače daljeg razvoja vidimo upravo u mladim i stručnim ljudima, među kojima su svakako diplomci i Rudarsko – geološkog, Mašinskog fakulteta u Beogradu kao i Tehničkog fakulteta u Boru”, rekao je Jen Minghui, zamenik generalnog direktora i menadžer Službe za ljudske resusrse Srbija Ziđin Majninga.

Kako je istaknuto ova rudarska kompanija obavlja poslove podzemne eksploatacije rude, a bavi se i preradom mineralnih sirovina. S obzirom na to da je rudnik Čukaru Peki u fazi razvoja, u toku je i širenje pogona.

Osim potreba za stručnjacima rudarske struke u podzemnoj eksploataciji, potrebni su nam i radnici za poslove mašinskog odražavanja u okviru samog rudnika, kao i pogona za flotaciju. Zbog toga imamo potrebe za novim mladim stručnim kadrovima, među kojima su i rudarski, ali i mašinski inženjeri proizvodnog usmerenja, kao i smera za mehanizaciju i transportno inženjerstvo“, rekao je Predrag Filipović, zamenik menadžera u Službi za ljudske resurse u toj kompaniji.

                                                                           

                                              Predrag Filipović, zamenik menadžera u Službi za ljudske resurse u Srbija Ziđin Majningu

Kompanija trenutno broji više od hiljadu zaposlenih, od kojih su 900 državljani Republike Srbije.

Još uvek je nezahvalno govoriti o budućim projekcijama, ali s obzirom na zacrtane razvojne planove očekujemo da ćemo u narednih tri do pet godina, praktično do početka eksploatacije donje zone, imati više od 2500 zaposlenih“, istakao je Filipović.

                                                  

Napominjući da se kompanija trudi da svima obezbedi najbolje moguće uslove za rad, Filipović je naveo da je prosečna plata zaposlenih oko 110.000 dinara. Kompanija organizuje i program stručnog osposobljavanja za mlade kadrove bez iskustva, kao i programe stručne prakse za studente tehničkih fakulteta u Srbiji.

Veoma nam je važno da ohrabrimo mlade, stručne ljude, buduće inženjere da svoju profesionalnu karijeru mogu da grade u našoj kompaniji. To je u ostalom i osnovni cilj naše posete visokoškolskim ustanovama“, zaključio je Predrag Filipović

                                                          

S obzirom na veliku zainteresovanost studenata obavljeni su i razgovori sa kandidatima koji su aplicirali za posao.

Poseta predstavnika kompanije Srbija Ziđin Majninga organizovana je samo mesec i po dana posle posete zamenika generalnog direktora ove kompanije Jena Minghuia koji je s rukovodstvom Rudarsko – geološkog i Mašinskog fakulteta razgovarao o budućim vidovima saradnje, kao i mogućnostima za usavršavanje i zaposlenje studenata završnih godina u toj kompaniji. 

                                                                                   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *