Šest novoobolelih, još deset Borana izlečeno

BOR – Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar,  u Boru je registrovano još šest novoobolelih od korona virusa, rekao je na Konferenciji za novinare gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Od početka epidemije u Boru je registrovano ukupno 86 obolelih, nažalost dva su preminula, ali je dobra vest da je 16  inficiranih  izlečeno.  Njih 10 se danas vraća sa lečenja u Nišu i biće narednih 14 dana u karantinu, naglasio je Milikić.  To znači da je na današnji dan ukupno 68 pozitivnih pacijenata na teritoriji grada Bora“, rekao je Milikić.

Do sada je testirano 360 Borana,  čekaju se rezultati za još 50 pacijenata, a u samoizolaciji se nalazi 294 osobe.

Situacija se menja na bolje, manje je ljudi koji se javljaju i u Kovid ambulantu, a sve više je izlečenih, ali se i dalje treba pridržavati mera i preporuka Vlade„, dodao je Milikić.

Od sutra će Boranima biti dostupan još jedan kol centar, „Prijavi problem“, gde mogu da izlože sugestije, predloge, kritike ili probleme  u vezi sa radom Doma zdravlja, Opšte bolnice ili javnih preduzeća u gradu. Građani to mogu da učine i anonimno putem telefona 060 2727079, putem Vibera uz priloženu fotografiju problema ili mejlom na adresu prijaviproblem@bor.rs.„, rekao je gradonačelnik.

Grad Bor je u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije ublažio određene  mere za sprečavanje širenja virusa koronai nastaviće da prati situaciju i da prilagođava mere u skladu sa aktuelnom epidemiološkom slikom. Maske iz današnje donacije Grad Bor će deliti građanima od sutra na tri lokacije u gradu:  kod Doma zdravlja, Doma kulture i Studentskog centra, a u selima preko poverenika civilne zaštite. Narednih dana, očekuje se još donacija zaštitne opreme, naglasio je gradonačelnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.