Sindikat o bezbednosti i zdravlju na radu

U Majdanpeku je, u organizaciji Samostalnog sindikata Srbije, održana tribina o izmenama zakonodavstva o bezbednosti i zdravlju na radu, koja je deo javne rasprave koja se vodi na nivou države. Glavni povod za pokretanje inicijative  za izmenu zakonodavstva u ovoj oblasti bio je prošlogodišnji crni bilans – pogibija 53 radnika na poslu, što je nedopustivo, čulo se na tribini u Majdanpeku. 

MAJDANPEK – U organizaciji Samostalnog sindikata Srbije, u Majdanpeku je održana tribina o izmenama zakonodavstva o bezbednosti i zdravlju na radu, koja je deo javne rasprave koja se vodi na nivou države.

Glavni povod za pokretanje inicijative za izmenu zakonodavstva u ovoj oblasti bio je prošlogodišnji crni bilans, tačnije pogibija 53 radnika na poslu, što je nedopustivo, čulo se na tribini u Majdanpeku.

Osim na pojačanoj odgovornosti poslodavaca, predloženim izmenama zakonodavstva, sindikati će insistirati i na pojačanoj kontroli inspektorata rada”, rekao je Duško Vuković, potpredsednik SSSS.

Uvođenje nacionalnog koordinatora bezbednosti na radu, čiji bi zadatak, osim koordinacije  između Uprave za bezbednost na radu i poslodavaca, bio i ukazivanje na nepoštovanje propisa u oblasti bezbednosti na radu, biće takođe jedan od naših predloga zakonodavcima. Uz to smatramo da bi rotiranje inspektora rada po okruzima doprinelo  boljoj kontroli bezbednosti na radu”, naveo je  Aleksandar Popović,  šef Odseka inaspekcije rada u Pirotu i jedan od učesnika tribine u Majdanpeku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *