Sindikat rudara Srbije obeležio krsnu slavu Svetog Prokopija

BOR -Sasluženjem sveštenstva hrama Sveti Đorđe u Boru i rezanjem slavskog kolača, Sindikat rudara Srbije u prisustvu zvanica i svojih članova, obeležio je krsnu slavu Svetog Prokopija. Starešina borske crkve protonamesnik Radoje Mijović, poželeo je zaposlenima u borskom rudniku lični i poslovni uspeh i podsetio na značaj obeležavanja slave i poštovanja sveca zaštitnika.

Lepo je što i pored svih nedaća koje sako od nas ima niste zaboravili na značaj ovih događaja i našeg okupljanja“, rekao je Radoje Mijović, starešina Hrama Sveti Georgije u Boru

Uz podsećanje na značajne događaje u protekloj godini, predsednik Sindikata Milomir Milanović, izrazio je neophodnost zajedništva između radnika, kompanije Ziđin – novog većinskog vlasnika borskog rudarsko topioničarskog basena i države Srbije.

Uklapamo se sa novim strateškim partnerom. Mislimo da je Ziđin ozbiljna firma, ali i da mi sami treba da izmenimo svest. Nadamo se da ćemo svi mi zajedno ići napred i napredovati, počev od radnika, Ziđina i kao i države Srbije“ rekao je Milomir Milanović, predsednik Sindikata rudara Srbije.

Milanović je poželeo srećnu slavu vernicima, kao i zaposlenima u Ziđin-u i drugim rudnicima u Srbiji, koji Svetog Prokopija obeležavaju kao svog zaštitnika.

Ovogodišnji domaćin slave bio je Tomica Milenković, dok će kolačar krsne slave Sindikata rudara Srbije iduće godine biti Ivan Mirković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.