Školarci- ambasadori NP “Đerdap”

MAJDANPEK-  Učešćem u velikom, regionalnom projektu “Zaštićena područja za prirodu i ljude”, Osnovna škola “12. septembar” u Majdanpeku promovisana je u drugu generaciju ambasadora Nacionalnog parka “Đerdap”, na čijem području se projekat realizuje. Tema projekta majdanpečkih osnovaca je zaštita, očuvanje i promovisanje sova u nacionalnom parku.

“Želimo da zajedničkim promovisanjem, edukacijom i učešćem na terenu razvijamo ekološku svest, kod dece i odraslih”, objašnjava Ivana Srbulović, učitelj i učesnik projekta. “Drago nam je da smo postali druga generacija ambasadora Nacionalnog parka “Đerdap” i trudićemo se da kroz svoje aktivnosti razvijemo i kod drugih potrebu za ličnim angažovanjem na zaštiti prirode, a posebno sova na području NP “Đerdap”, dodaje ona.

“Prirodne vrednosti sova promovisaćemo kroz vršnjačku edukaciju, radionice, tematsku nastavu, izdavanjem školskih novina, organizovanjem izložbi i posetom  zaštićenim područjima”, dodaje Marta Trajić, učenica Osnovne škole “12. septembar” i član projektog tima.

Projekat “Zaštićena područja za prirodu i ljude” realizuje se od 2015. godine, u saradnji sa nacionalnim parkovima Đerdap, Tara i Fruška Gora i Javnim preduzećima “Srbijašume” i “Vojvodinašume”, a finansira ga Švedska međunarodna razvojna agencija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.