Školska slava obeležena i u Mašinsko elektrotehničkoj školi

U Mašinsko elektrotehničkoj školi u Boru učenici i nastavnici svečano su obeležili svoju slavu. Nakon rezanja kolačan priređen je i bogat kulturno umetnički program.

BOR-Školska slava Sveti Sava obeležena je i u borskoj Mašinsko elektrotehničkoj školi u Boru. U prisustvu učenika, nastavnika, protojereja stavrofora Gojka Perovića, sveštenstva pravoslavne crkve Sveti Đorđe, episkop Timočki  Ilarion je presekao slavski kolač. Čestitajući slavu prosvetnim radnicima i učenicima, on je naglasio da  je ova obrazovna ustanova poznata po sadržaju koji se nudi učenicima, ukupnom broju učenika kao i đaka koji pohađaju veronauku.

Takođe je poznata po dobrim međuljudskim odnosima koji mogu da budu bolji ako svaki čovek u svom životu unese elemente koji su Svetog Savu učinili svetim„, rekao je episkop timočki Ilarion.

 Nakon dve godine udaljavanja jednih od drugih usled korona virusa, konačno smo se ponovo okupili da proslavimo školsku slavu, istakao je direktor Mašinsko elektroteničke škole Milovan Božović i dodao:

“ Iako kroz istoriju nije bilo tako,danas jeste i istorija nas je naučila da crkva i škola moraju zajedno, da se nalaze na istom svetosavskom putu koji nam određuje pravac vaspitanja i obrazovanja naše dece“

Svečanost su uveličali i učenici Mašinsko elektrotehničke škole i Gimnazije koji su pripremili kulturno umetnički program posvećem ovom prosvetitelju i prvom srpskom arhiepiskopu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.