Skupština grada Bora: Kritike rada pravobranilaštva

BOR – Odbornici Skupštine grada raspravljali su na jučerašnjoj sednici, između ostalog o izveštaju o radu pravobranilaštva  Grada bora u 2018. godini.

Kako je na sednici naglasio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, rad pravobranilaštva moraće u narednom periodu da bude znatno bolji, pre svega zbog toga što se značajna sredstva iz gradskog budžeta daju na sudske takse i plaćanje izvršitelja. Primera radi, od 87 miliona dinara koliko je prošle godine izdvojeno za naknadu građanima zbog ujeda pasa, svega 37 miliona dinara isplaćeno je građanima, dok je 50 miliona dinara dati za dodatne sudske takse i naknade izvršiteljima. Deo ovih sporova svakako je mogao da se reši vansudskim poravnanjem, naglašava Milikić, čime bi se smanjili troškovi u budžetu.

Sličnog mišljenja je i predsednik skupštine grada Bora Dragan Žikić koji je naglasio da često nerealnim žalbama i prigovorima, bez konkretnih novih dokaza, pravobranilaštvo produžava proces i stvara nepotrebne dodatne troškove, što je praksa koja mora da se menja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.