Slični problemi u seoskim mesnim zajednica u Boru

BOR – Predstavnici lokalne samouprave i javnog sektora završili su prošle nedelje prvi krug poseta seoskim mesnim zajednicama i razgovora sa meštanima, čiji je cilj da u svakoj mesnoj zajednici meštani daju predloge o tome šta je najhitnije da se uradi, kako bi oni bili obuhvaćeni budžetom grada Bora za 2023. godinu.

U sedam sela u kojima su do sada održani sastanci, problemi su slični. Najviše prigovora bilo je na mrežu elektrodistribucije, koja se loše održava, a lokalna samouprava bi u narednom periodu trebalo da izdvoji sredstva za nove stubove i vozila za ekipe elektro distribucije, kako bi problemi brže bili sanirani. Što se putne infrastrukture tiče, od naredne godine polovinom sredstava će raspolagati mesne zajednice, a polovinom grad, kako bi se putevi ravnopravno bili urađeni u svim delovima.

U rebalans budžeta bi trebalo ove godine da uđe i jednokratna pomoć za sva domaćinstva koja se ne greju preko sistema daljinskog grejanja, za nabavku ogreva.

Posle kraće pauze, od sredine avgusta bi trebalo da budu održani sastanci u preostalim seoskim i svim gradskim mesnim zajednicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.