BOR – Zoo služba Javno komunalnog preuzeća „3. oktobar“ u Boru u proteklih šest meseci postigla je značajne rezultate zahvaljujući preduzetim merama. Najznačajnija je otvaranje još jednog prihvatilišta. Na taj način uspela je da smanji broj pasa na ulicama Bora.

Naše mere daju rezultate, 25 odsto je smanjen broj ujeda, određen broj opasnih pasa je sklonjen sa ulice i postojeći kapaciteti su trenutno puni“, rekao je Aleksandar Gajić, menadžer Zoo higijenske službe u Boru.

Kritično vreme za povećanje broja pasa lutalica je jesen. Osim u gradu ovaj problem je sve izraženiji i u selima, zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca i nedovoljne svesti o značaju  sterilizacije. Zbog toga će, u Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“ uz postojeće preduzeti i druge mere.

„Krajem meseca očekujemo mobilnu ambulantu koja će obilaziti sela i krajnje delove grada u kojima ćemo sterilisati vlasničke pse. Pojačaćemo rad oko škola i u prometnijim delovima grada“, dodao je Gajić.

Jedna od takođe veoma važnih mera je i otvaranje, uz postojeća dva, još jednog prihvatilišta za pse.

„Grad je raspisao konkurs za izradu projektne dokumentacije za još jedno prihvatilište za pse, koje će biti na lokaciji iznad Novog selišta“, najavio je Aleksandar Gajić.

Primenom ovih mera očekuje se da će problem pasa lutalica u Boru vidno biti poboljšan za godinu i po dana, dodaje Aleksandar Gajić. Prema procenama na ulicama Bora, selima i u divljim azilima ima oko 800 pasa lutalica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *