Sneg u opštini Majdanpek pokidao provodnike

MAJDANPEK – Sneg koji na području opštine Majdanpek, uz snažne udare vetra, pada od juče, doneo je dosta problema, pre svega, u snabdevanju električnom energijom. Tokom noći, vlažan i težak sneg pokidao je provodnike na više mesta, pa su neko vreme bez struje bili Majdanpek, Donji Milanovac i nekoliko sela u opštini.

Prema rečima nadležnih u majdanpečkoj Elektrodistribuciji sve ekipe su na terenu, veći deo kvarova je otklonjen, a bez struje su još uvek delovi sela Boljetin i Golubinje. Trenutno visina snežnog pokrivača u Majdanpeku iznosi oko 30 centimetara, a na pojedinim mestima i blizu pola metra.

Što se stanja na putevima tiče, ekipe Javnog preduzeća za građevinsko zemljište i puteve su sve vreme na terenu, ali stalne padavine onemogućavaju temeljnije čišćenje saobraćajnica. Najgora situacija je na delu regionalnog puta između Leskova i Jasikova, gde su snežni nanosi tokom prepodneva u potpunosti zatrpali kolovoz, pa su meštani morali putarima da pokazuju pravac. Nešto posle podneva kamion ovog preduzeća je krenuo put Vlaola, kako bi bar delimično ova saobraćajnica bila raščišćena od smetova. Trenutno visina snežnog pokrivača u gradu iznosi oko 30 centimetara, a na pojedinim delovima i do pola metra. Dejan Mladenović, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za puteve kaže da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, a da u raščišćavanju ulica jednim vozilom učestvuje i kompanija Ziđin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *