SO Majdanpek usvojila prvi ovogodišnji rebalans

MAJDANPEK – Ni sedmoj sednici Skupštine opštine Majdanpek nisu prisustvovali odbornici  liste „Dr Marko Radulović- Srpski pokret Dveri“ sa koje je odbornica Sanja Pavlović podnela ostavku, što je na sednici i prihvaćeno, s tim što će na narednom zasedanju biti izabran prvi sledeći kandidat sa iste liste.

Bez odbornika opozicije u skupštinskim klupama, vladajuća većina u Skupštini opštine Majdanpek, usvojila je završni račun budžeta za prošlu godinu,po kojem su ostvareni prihodi od 95,36 odsto veći od rashoda.

Saglasnost je data i na prvi ovogodišnji rebalans budžeta, u kojem je do izmena najviše došlo kod prihoda od poreza na zarade, republičkih transfera i naknade za korišćenje mineralnih sirovina, a u delu rashoda kod kapitalnih izdataka,koji su sa 207 uvećani na 424 miliona dinara. Inače, ukupno planirani prihodi sada iznose milijardu 270, a rashodi milijardu 423 miliona dinara.

Osim na ova dva dokumenta, saglasnost je, između ostalog data i na izmene u programu poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Majdanpek“ kojem su u ovoj godini odobrene opštinske subvencije 132 miliona dinara za nabavku mazuta i 20 miliona za remont kotlova.

Zbog neispunjavanja rezultata iz programa rada, Skupština opštine Majdanpek razrešila je Ljubišu Golubovića sa mesta vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu Majdanpek i na to mesto postavila Sašu Martinovića, diplomiranog inženjera metalurgije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *