ŠOSO „Vidovdan“ domaćin republičkog takmičenja u oblasti mašinstva i obrade metala

BOR – Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Vidovdan“ u Boru bila je domaćin 21. republičkog takmičenja učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u znanju i veštinama iz oblasti mašinstva i obrade metala, koje se održava pod okriljem Ministarstva posvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zajednice škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Učestvuje 23 bravara i autolimara iz 11 škola. Od 15 škola koje imaju ovaj smer nisu došle četiri, zbog nedostatka finansijskih sredstava. Takmičenje je organizovano zahvaljujući gradskoj upravi i sponzorima, jer mi nemamo sopstvene prihode, a želimo da budemo odlični domaćini, kako bi se ovaj grad dičio i našim đacima i njihovim sposobnostima koji sutra mogu da rade i budu dobri majstori“, kaže Sonja Savić, direktor ŠOSO „Vidovdan“ u Boru.

Na takmičenju su učestvovali učenici završnih razreda obrazovnih profila: bravar, autolimar i pomoćni obrađivač lima iz 11 obrazovnih ustanova sa područja centralne i istočne Srbije. Osim praktične izrade rada oni su polagali i test znanja iz tri oblasti.

Dolazim iz Umke iz Beograda, pripremao sam se i nadam se upehu“, kaže Veljko Paso iz ŠOSO „Sveti Sava“ iz Umke.

Pripremali smo se sa našim profesorima mašinstva. Inače sam po struci mašin bravar. Ovo mi je prvo takmičenje. Obrađujemo pločicu na kojoj ćemo crtati, imamo potrebne materijale šibler, iglu za ocrtavanje, ugaonik, čekić, ureznicu, urezivaćemo navoje na pločici. Svi očekujemo da ćemo biti uspešni, da ćemo biti u prva tri najuspešnija takmičara, ali videćemo kako ćemo se pokazati“, rekla je Dragana Janačković, učenica 3. razreda ŠOSO „Vidovdan“ Bor.

Značaj takmičenja uvećava i to što je borska škola ponovo domaćin ove republičke smotre posle gotovo dve decenije.

Čast mi je i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred gradske uprave Bor i izuzetno nam je drago što je upravo škola Vidovdan domaćin ovako velikog republičkog takmičenja i svim učesnicima želimo puno uspeha i dobre rezultate kao i prijatan boravak u Boru, rekla je Tamara Paunović, član Gradskog veća u Boru.

Najuspešniji takmičari dobiće diplome koje potvrđuju da su uspešno savladali svoj zanat, a za njih su pripremljene i vredne robne nagrade u vidu alata.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.