Sportisti ponovo na treninzima

BOR – Sportski klubovi u Boru počeli su treninge, prema uputstvu Ministarstva sporta, uz poštovanje mera predostrožnosti, kako bi se obezbedilo bezbedno treniranje i sprečilo eventualno širenje virusa covid 19.

Ukoliko se radi o sportistima koji takmičenja ili utakmice igraju na otvorenom, treninzi se održavaju napolju, a preporuka je da se ne koriste svlačionice, uz obavezno poštovanje rastojanja. Takođe, klubovi bi na treninzima trebalo da rade sa manjim brojem igrača.

Za dvoranske sportove od ove nedelje važi novo uputstvo ministarstva sporta. Treniranje u zatvorenom prostoru je dozvoljeno, ali uz dodatne mere opreza. Sportistima i trenerima se preporučuje da na trening dolaze pojedinačno i po mogućnosti u opremi za trening, uz izbegavanje korišćenja svlačionica. Razmak između treninga mora da bude najmanje 15 minuta, kako bi se dezinfikovala stana oprema koja se koristi u salama i provetrila prostorija. U sportskom objektu treba da budu postavljena sredstva za dezinfekciju ruku, a neophodno je i obezbediti dovoljan razmak između onih koji treniraju.

Za sada se još uvek ne zna tačno šta će se dešavati sa takmičenjima, odnosno da li će i na koji način biti nastavljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *