Sprečena havarija na katalizatoru vrednom četiri miliona dolara

0

BOR- Radnici Rudarsko-topioničarskog basena Bor, u saradnji sa majstorima Fabrike opreme i delova, uspeli su da, za manje od 24 sata, otklone kvar na duvaljci u Fabrici sumporne kiseline u Boru, čime je sprečena moguća havarija na katalizatoru vrednom četiri miliona dolara.

“Da je zastoj zbog kvara na motoru koji pokreće duvaljku, snage 4,2 megavata, trajao duže, katalizator bi propao i RTB Bor bi na dopremanje novog iz Amerike morao da čeka tri meseca. Na toliko bi i proizvodnja morala da bude obustavljena i to bi, siguran sam, imalo nesagledive posledice po ceo RTB” – rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski. On je dodao da, zbog nadljuskih napora da duvaljku osposobe u rekordnom roku, javnu zahvalnost zaslužuju Mirko Grčić, koji je vodio ekipu, potom “šistekovci” Dragan Nikolić, Dejan Nestorović i Dejan Milinković, kao i Miodrag Nikolić i Dragan Dumitrašković.

Složeni elektromehanički uređaj, koji je, usled kratkog spoja, prekinuo rad snažne duvaljke, revitalizovan je u Fabrici opreme i delova munjevitom brzinom, čemu su doprineli i: Jovica Krstić, Miljan Jašarević, Dejan Kalinović, Predrag Matejić, kao i Slavica Milojević, Milan Mladenović, Safet Mandal i  Snežana Stojanović.

Veliko hvala dugujem i vlasniku firme „Ekogel“ iz Bora Milošu Stojanoviću i „Poljopromet“ iz Zaječara Bratislavu Manojloviću, kao i Darku Vasiliću – izjavio je Spaskovski.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *