Sprečena još jedna krađa u RTB-u Bor

BOR – Kod velikih kompanija šteta i krađa ne moraju uvek da budu kod iznošenja materijala i njegove preprodaje, već postoji mogućnost da se ukrade i prilikom unošenja materijala. Upravo to su ustanovili radnici preduzeća „Inex Plus“, koji su tokom vikenda zaustavili kamion kojim je materijal unošen u RTB Bor i ustanovili da se zahvaljujući maskiranom rezervoaru, voda pretvara u bakar. 

„Ustanovili smo da jedno od vozila ima specifično vreme ulaska u krug RTB-a Bor i izlaska iz njega. Operativnim radom, analizom dokumentacije koja je pratila svaku isporuku, ustanovili smo da tu ima nekih nelogičnosti. U skladu sa tim pratili smo ovo vozilo od početka godine i došli do saznanja da postoji verovatnoća zloupotrebe. Postoji sumnja da je na vozilu ugrađen poseban tank, odnosno rezervoar za vodu, da je napunjeno vodom ulazilo u krug RTB-a Bor i da je nakon merenja i isporuke, odnosno istovara bakra voda ispuštana, a da je je onda vozilo mereno prazno. U rezervoar staje više od dve tone vode, tako da je prilikom merenja dodavan nepostojeći materijal za težinu vode. Kamionom nije iznošen nego unošen materijal, ali manje nego što je prijavljivano. Završnu reč daće nadležni organi, policija i tužioc“ – kaže Ivan Milosavljević, regionalni rukovodilac i preduzeću „Ineks Plus“.

„Dali smo potpuna ovlašćenja i podršku preduzeću „Ineks Plus“ za primenu svih organizacionih i tehničkih mera kako se ovakve stvari ne bi dešavale i to je urodilo plodom. Na jednom od sastanaka je dogovoreno da nema povlašćenih niti amnestiranih i da će ukoliko se ustanovi da je bilo ko od zaposlenih učestvovao u ovakvim delima biti procesuiran po aktima preduzeća i da će u tom slučaju biti podneta krivična prijava“ – naglašava Saša Perišić, pomoćnik generalnog direktora RTB-a Bor za bezbednost i zaštitiu na radu.

Šteta koja je utvrđena prilikom isporuke kada je kamion zaustavljen je približno milion i po dinara, a dalja istraga će pokazati kolika je ukupna šteta naneta kombinatu bakra. Ime kompanije koja je vlasnik vozila i ostali detalji nisu saopšteni do završetka istrage.

 

Sprečena još jedna krađa u RTB-u Bor, 30. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *