Spremni za ledenu kišu

BOR – Javna preduzeća i nadležne institucije u Boru su u pripravnosti i spremni za ledenu kišu  koja je tokom večeri i noći moguća na području  cele Srbije. Javno komunalno preduzeće Treći ktobar će već tokom poslepodneva početi da posipa so najpre na sporedne , a zatim i glavne saobraćajnice kao i na putnim pravcima prema selima.

„Uoči Nove godine imali smo sastanak sa direktorom Trećeg oktobra i dogovrili smo se kako ćemo da delujemo u slučaju velikih padavina.Prvi sneg je pokazao da smo spremni. Sve saobaćajnice u gradu i prema selima su prohodne. Brine me, međutim, najava ledene kiše, jer znamo kakve su posledice bile prošle godine. Mi smo na današnjem sastanku sa predstavnicima javnih preduzeća tačno utvrdili njihove zadatke u slučaju ove nepogode“, rekao je predsednik Opštine Bor  Živorad Petrović.

U slučaju da se ispune najavljene prognoze i ledena kiša pada tokom cele noći biće neophodna je i pomoć Rudarsko topioničarskog Basena posebno u raščišćavanju puteva prema Krivelju i Cerovu kako bi radnici na vreme stigli na posao. U policijskoj upravi u Boru biće pojačana redovna i dežurstva saobraćajne policije  na svim putnim pravcima,ali neophodna je i veća opreznost samih vozača  kojima se savetuje da brzinu prilagode uslovima, na put ne kreću bez  preke potrebe i automobile propisno parkiraju. Da  bi snabdevanje električnom energijom u borskoj opštini  bilo redovno ekipe Elektrodistribucije u Boru  su u pripravnosti ,jer posledice prošlogodišnjeg nevermena izazvane  ledenom kišom još uvek nisu upotpunosti otklonjene u svim selima.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/dX5ANHNakMw“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *