BOR- Još uvek nisu upotpunosti otklonjene ni sve posledice januarskog ledenog talasa, meteorolozi ovih dana najavljuju još jedan period hladnog vremena sa snegom. U Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“ u Boru, kažu, da su u pripravnosti i spremni su za nove snežne izazove.

„Mehanizacija je ispravna, imamo dovoljan broj radnika, obezbeđena je nova količina agregata, a na zalihama ima još oko 120 tona industrijske soli“, rekao je direktor JKP „3. oktobar u Boru Dalibor Orsovanović.

 I dok nove snežne padavine ne bi trebalo da predstavljaju problem komunalcima, teškoće se očekuju ukoliko bude ledene kiše.

 „U slučaju ledene kiše, međutim, mogu se očekivati veće teškoće u funkcionisanju saobraćaja i pri kretanju pešaka, jer ne može se značajnije uticati na ovakve vremenske nepogode“, dodao je Orsovanović.

On je još dodao da zimska služba raspolaže sa tridesetak mašina i vozila što je dovoljno za održavanje puteva u gradu i selima. Na zalihama ovog javno komunalnog preduzeća je i određena količina rezervnih delova i pneumatika.

Spremni za najavljeni sneg, 7. februar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.