Srebrna i bronzana evropska medalja Zorane Arunović i Bobane Veličković Momčilović

Srpske reprezentativke u streljaštvu Zorana Arunović i Bobana Veličković Momčilović osvojile su dve nove medalje za Srbiju na evropskom šampionatu u disciplini vazdušni pištolj, u Đeru, u Mađarskoj.

Prošlogodišnja šampionka starog kontinenta Zorana Arunović zauzela je drugo mesto, iza Francuskinje Selin Gobervil, a dvostruka evropska prvakinja iz Bora, Bobana Veličković Momčilović, sjajnim nastupom u finalu, probila se sa deobe šestog i sedmog mesta do bronzane medalje, ispred Ukrajinke Olene Kostevič, koja je bila najbolja u kvalifikacijama. Gobervil je do zlatnog odličja stigla sa 240,2 kruga i titulu je „preotela“ Zorani Arunović bukvalno u poslednjem hicu finala. Treća predstavnica Srbije Jelena Tomić zauzela je 41. mesto u konkurenciji 73 takmičarke.

Srebrnu medalju za reprezentaciju Srbije Zorana Arunović osvojila je u petak i u mešovitom dublu ove discipline, zajedno sa Damirom Mikecom.

Ekipno takmičenje reprezentacija, koje se na prvi put organizuje zasebno na ovom prvenstvu, održava se drugog dana vikenda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.