Srpski virtuoz na violini Nemanja Radulović snima spot u Boru

0

BOR – Turističke atrakcije rudarskog Bora i prirodne lepote Borskog jezera privukle su u grad bakra brojne umetnike. Osim domaćih i stranih filmskih ekipa, Bor, kao idealnu destinaciju za snimanje, prepoznali su i mnogi vrhunski muzičari. Jedan od njih je i srpski virtuoz na violini Nemanja Radulović, čije će kompozicije sa novog, desetog albuma Bajka, pratiti i spotovi sa kadrovima snimanim u Istanbulu, Berlinu, Beogradu, ali i Boru.

Inspiracija mi uvek dolazi iz prirode. Prvi put sam ovde i oduševljen sam ovim krajem i ljudima koji su nasmejani, gostoprimljivi i izuzetno ljubazni“, kaže violinista Nemanja Radulović i dodaje da „Novi album Bajka izlazi u novembru. Ovo je treći spot koji radimo u Srbiji i drago mi je što ćemo predstaviti našu zemlju i domaće umetnike sa kojima uživam da radim. Ova divna priroda i dobra energija koja vlada samo može da da dobre rezultate“.

Producentska ekipa u kojoj je i dramaturg i novinar Tanja Peternek, očarana je dobrodušnim i gostoprimljivim ljudima, ali i lokacijama koje su, kao prirodni fenomeni i atrakcije, grad bakra opredelili ne samo kao turističku destinaciju, već i kao idealnu filmsku scenu.

Ja moram da kažem da su prirodne lepote neosporne, ali da su ono po čemu ja pamtim gradove u koje odlazim, ljudi. Moj prvi kontakt sa Borom je bio u stvari sa Goricom Tončev i Sašom Perišićem i oni su meni slika Bora, a to znači gostoljubivost, gostoprimstvo, prijatnost i prosto neka rođačka atmosfera. Uvek ću se vraćati u Bor zbog ovog što sam doživela sada. Meni je normalno da je Srbija toliko lepa, ovde možda lepša nego na drugim mestima. Nemanja Radulović uvek bira najlepše delove Srbije, moja je sreća što sam njegov prijatelj i što sam u timu koji pomaže izradu spota. Kada imate privilegiju da čujete takvog vrhunskog muzičara, pa to sve spojite sa ovom slikom to je zaista potpuno savršenstvo. U to savršenstvo se uklapa i to osećanje da je mesta na kojima snimamo, snimano već mnogo filmova i spotova, ali da ih je svaki put moguće videti na novi način. Ja verujem da ćete se, kada izađe novi spot, i vi u Boru iznenaditi kako ambijent na koji ste vi navikli može da izgleda. A na lepotu se lako navikne“, istakla je Tanja Peternek Aleksić, novinar i dramaturg.  

Bor je grad rudarstva, ali i mesto gde se neguju kultura i umetnost. Zato je nesumnjivo da će upravo Borani, kao poklonici pravih vrednosti, iskreno uživati u novom albumu Nemanje Radulovića i njegovom virtuoznom izvođenju kompozicija poznatih domaćih i svetskih kompozitora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *