Štab za vanredne situacije Majdanpek o snabdevanju strujom u zimskom periodu

MAJDANPEK – O obezbeđivanju redovnog elektrosnabdevanja na teritoriji opštine Majdanpek tokom predstojećih zimskih meseci, danas je razgovarano na sednici Štaba za vanredne situacije, na kojoj je zatražena podrška od svih javnih preduzeća koja raspoloživom opremom i mehanizacijom mogu da pomognu u održavanju elektromreže i eventualnoj sanaciji kvarova.

Ono što je istaknuto kao poseban problem je činjenica da 80 odsto vodova prolazi kroz šumsko, uglavnom nepristupačno područje, pa će stoga od Javnog preduzeća Nacionalni park Đerdap i „Srbijašuma“ biti zatražena pomoć kroz pozajmice električnih sekača neophodnih za krčenje puteva do dalekovoda.

S druge strane, Javnom preduzeću za građevinsko zemljište i puteve Majdanpek preneta je obaveza održavanja lokalnih, pristupnih puteva od Crnajke do Vlaola, uz angažovanje trećih lica po potrebi, dok će Javno komunalno preduzeće „Donji Milanovac“ biti angažovano na istim poslovima od Boljetina do granice sa Crnajkom“, rekao je Dragan Popović, komandant Štaba za vanredne situacije Opštine Majdanpek.

On je još dodao da je lokalna samouprava tokom prošle godine nabavila 300 betonskih stubova za niskonaponsku mrežu, kako bi u selima bilo obezbeđeno stabilno snabdevanje električnom energijom.

Prema rečima nadležnih u majdanpečkoj elektrodistribuciji prioritet je vod koji  strujom napaja 80 odsto potrošača, odnosno područje Majdanpeka i Donje Reke, sve do Klokočevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.