Štab za vanredne situacije Majdanpek

MAJDANPEK – Opštinski Štab za vanredne situacije Majdanpek usvojio je  Izveštaj o radu u prošloj i Plan rada za tekuću godinu. Štab je u 2019. godini  izradio Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, osnovni planski dokument, koji se izrađuje i donosi svake treće godine. Takođe, u sklopu projekta „Nacionalni program upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda – Podrška projektu sveobuhvatnog sistema“, Opština Majdanpek dobila je mogućnost korišćenja sistema, kojim se olakšava preglednost i pretraga zakonski obavezujućih planova, odnosno pristup  jedinstvenoj bazi najvažnijih podataka iz procena rizika od katastrofa i planova zaštite i spasavanja svih jedinica lokalne samouprave.

Pored izrade obavezujućeg Plana smanjenja rizika od katastrofa, aktivnostima Štaba u ovoj godini, predviđeno je i poboljšanje sistema za javno uzbunjivanje, kao i određivanje poverenika i zamenika poverenika civilne zaštite, što je od posebne važnosti kada je reč o seoskim mesnim zajednicamau, čulo se na sednici Štaba koji je usvojio i analizu spremnosti subjekata zaštite i sapasavanja u odbrani od poplava.

Na pitanje kada će biti ukinuta vanredna situacija u Donjem Milanovcu, proglašena pre nedelju dana, Dragan Popović, komandant Štaba je rekao da će takva odluka biti doneta kada u potpunosti budu sanirane sve posledice na urušenom keju i marini.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *