Štab za vanredne situacije Opštine Majdanpek o novim merama

MAJDANPEK – Epidemiološka situacija u opštini Majdanpek i dalje je mirna, konstatovano je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, na kojoj je bilo reči i o novim merama Vlade Republike Srbije.

Vezano za mere koje se odnose na funkcionisanje javnog prevoza doneta je odluka po kojoj će prevoz na području majdanpečke opštine, odnosno prigradski saobraćaj početi normalno da funkcioniše 11. maja.

Predsednik Opštine i komandant Štaba Dragan Popović osvrnuo se i na podatke  koji se odnose na broj zaraženih korona virusom u opštini Majdanpek. Iako je od početka epidemije samo jedno lice u Majdanpeku  bilo inficirano, na zvaničnom sajtu Covid-19 stoji da ih je šest.

Reč je, zapravo, o nekadašnjem našem sugrađaninu, sa majdanpečkom adresom koji je preminuo u Medveđi, kao i četiri osobe koje borave u domovima u Blacu i Negotinu, kojima se, takođe, lične karte vode na opštinu Majdanpek“, objasnio je Popović, koji se zahvalio zdravstvenim radnicima, volonterima, radnicima javnih preduzeća, Crvenom krstu i naravno  građanima koji su zajedno doprineli da kraj epidemije koji se nazire Opština Majdanpek dočeka samo sa jednom inficiranom osobom. Da bi tako i ostalo, dodao je Popović, nema mesta opuštanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *