Stigle maske u borske apoteke

BOR – Od početka epidemije izazvane korona virusom i vanrednog stanja koje zahteva niz pravila i mera koje doprinose suzbijanju ove zarazne bolesti, najdeficitarniji artikli u apotekama su zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju alkohol i asepsoh.Nakon najava države da će početi distribucija maski u apoteke širom Srbije.

Zaštitne maske danas su stigle i u borske apoteke. Svaka apoteka dobila je po 1500 komada, a prodaja je ograničena na 5 do 10 maski po osobi. U pitanju su jednokratne maske, a cene su od 110 do 120 dinara, u zavisnosti od apoteke. Cene im nisu popularne, s obzirom da su za jednokratnu upotrebu, kažu Borani.

Iako su cene jednokratnih zaštitnih maski prema mišljenju Borana visoke, ipak je bilo redova ispred svih apoteka u gradu. Sredstava za dezinfekciju mahom nema u apotekama, a rukavice stižu u malim količinama pa se brzo rasprodaju iako je i njihova prodaja ograničena na deset komada, kažu apotekari. Bilo je najava da će i veći marketi ovih dana dobiti zaštitne maske ali ih do danas u borskim prodavnicama nije bilo u prodaji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *