Strongmen u Zaječaru

ZAJEČAR – U Zaječaru će, u subotu, 3. jula, biti održano takmičenje “Grand Pri Zaječara – Najjači čovek Srbije”. Tim povodom u Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za sport podsetio da je Zaječar bio domaćin ove manifestacije i u vreme korone i izjavio da očekuje da će ovog puta sve proteći u mnogo boljoj atmosferi.

Grad podržava ovu manifestaciju, a nadam se da ćemo u budućem periodu biti itekako svi aktivni, po pitanju ne samo sportskih, već i kulturnih manifestacija, i da u budućnosti nećemo imati tih problema kao što smo imali u prošlosti, zbog korone“, istakao je Stanković.

Najavljujući “Grand Pri Zaječara – Najjači čovek Srbije”, Zoran Stojić, predsednik Strongmen saveza Srbije, koji zajedno sa klubom Gym Xtreme iz Zaječara, organizuje takmičenje na Popovoj plaži, podsetio je da je prošlogodišnje takmičenje u Zaječaru uprkos koroni bilo izuzetno posećeno i ubeđen je da će se ove godine okupiti znatno veći broj posetilaca.

Siguran sam da je bilo preko hiljadu ljudi, a ovog puta očekujemo još više publike na Popovoj plaži, pošto smo imali pre mesec dana u Boru jedno jako takmičenje, državno prvenstvo, gde je učestvovalo 15 takmičara, izuzetnih takmičara, a svi su nosioci nekih titula, nekih državnih, evropskih i čak i svetskih rekorda, i svi oni su najavili učešće na takmičenju u Zaječaru“, rekao je Stojić i dodao da će nastupiti takmičari iz cele Srbije, počev od Subotice pa do Pirota i Vranja.

Takmičenje će, kažu organizatori, biti održano u šest atraktivnih disciplina: vučenje kamiona koji je težak oko sedam tona, prevrtanje gume težine 400 kilograma, nošenje kofera težine 250 kilograma, nošenje džaka na leđima, težine 300 kilograma, podizanje debla ili balvana, i šesta disciplina je piramida.

Na konferenciji je istaknuto i da je pre desetak godina Zaječar bio domaćin Evropskog prvenstva koje je u to vreme proglašeno za najjače takmičenje u Evropi do tada i zbog toga su očekivanja da će Zaječar naredne godine biti domaćin Balkanskog kupa na kome bi nastupili i takmičari iz Bugarske, Mađarske, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Sudije subotnjeg takmičenja biće Aleksandar Stojić i Zaječarac Boban Stojanović, dok će glavni sudija takmičenja biti Milan Belić iz Kikinde, koji je i potpredsednik Strongmen saveza Srbije.

“Grand Pri Zaječara – Najjači čovek Srbije” na Popovoj plaži počinje u subotu u 18 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *