Student generacije Kristina Božilović

BOR – Na borskom Tehničkom fakultetu, od početka rada 1961. godine, na osnovnim akademskim studijama diplomiralo je blizu 3 000, samo u ovoj godini 76 studenata, a master studije završilo je 26 kandidata. Njima su na svečanoj akademiji “Open day 2017“, dodeljene diplome inženjera i master inženjera. Nagrađeni su i najuspešniji studenti, a za studenta generacije i najboljeg na odseku, sa prosekom 9,81, proglašena je Kristina Božilović.

Kada sam upisala metalurgiju nisam uopšte ni znala šta je to. Vremenom sam zavolela ovaj smer i svima bi preporučila da ga upišu“, rekla je Kristina Božilović.

Borski Tehnički fakultet ima perspektivu pogotovo u industriji, ja sam završio neogransku tehnologiju na osnovnim, na masteru menadžment“, rekao je Aleksandar Ilić.

Naši diplomirani studenti u praksi postaju vrhunski stručnjaci u zemlji i inostranstvu. To je nabolja potvrda našeg rada, a osim nastavom naš fakultet se bavi i istraživačim radom“, istakla je prof.dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

 Ove godine borski Tehnički fakultet  upisalo je više od 160 brucoša iz Srbije i inostranstva.

Ja sam iz Prokuplja i upisala sam menadžment, jer mislim da je to zanimljivo i tim bi želela da se bavim“, kaže Anđela Pumpalović, student.

„Zadovoljni smo brojem upisanih studenata, jer je na većini fakulteta prisutan opšti trend smanjenja akademaca“, dodala je Nada Štrbac.

Svečanoj akademiji prisustvovali su Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor,  kao i predstavnici borskog upravnog okruga i drugih ustanova u gradu.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/4ADMh-S5r2s“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *