Subvencionisanje komunalnih usluga u Majdanpeku

0

MAJDANPEK – Odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su izmene i dopune Odluke o socijalnoj zaštiti, koje se, pre svega, odnose na ostvarivanje prava na opštinske subvencije.

Izmenjenom opštinskom Odlukom o socijalnoj pomoći, pored subvencija troškova grejanja, Opština Majdanpek će ubuduće, određenim ugroženim kategorijama stanovništva, subvencionisati i troškove na ime komunalnih usluga. Pravom na subvenciju troškova komunalnih usluga, u visini od 30 procenata, pored korisnika novčane socijalne pomoći i vojnih i porodičnih invalida, ubuduće će biti obuhvaćeni i borci učesnici oružanih sukoba devedesetih godina i porodice palih boraca, učesnika oružanih sukoba devedesetih godina“, obrazložila je Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine.

„Inicijativa za izmenu ove odluke na nivou lokalnih samouprava potekla je od boraca „Gvozdenog puka“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, dodajući da će iz budžeta Opštine Majdanpek za ove namene, biti izdvojeno oko dva miliona dinara, koliko je potrebno na godišnjem nivou.

Inače, pravo na subvenciju po osnovu troškova komunalnih usluga može se ostvariti samo pod uslovom da se troškovi izmiruju redovno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *