Opština Bolјevac sutra obeležava  Dan opštine i 134. godišnjicu od dana kada je ovo mesto po Ukazu kneza Milana Obrenovića, zvanično dobilo status varošice.

Svečanost povodom Dana opštine će biti održana u sali Kulturno-obrazovnog centra sa početrkom u 12 časova, kada će, tokom prigodnog programa, biti uručena najviša opštinska priznanja – Septembarska nagrada Bolјevca.

Odlukom Skupštine opštine Bolјevac, ove godine će nagrada biti dodelјena Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije, za finansijsku podršku projektima sanacije kritičnih mesta izazvanih lklizištima i regulaciju rečnih korita kroz program odbrane od poplava. Ove godine, najviše sredstava je izdvojeno za regulaciju korite Osnićke reke u dužini od sedam kilometara. Kancelarija izdvaja sredstva i za rekonstrukciju školskih zgrada i vodovodnu infrastrukturu.

Septembarska nagrada će biti dodelјena i Jadranki Stepanović, investitorki hotela Ramonda na Rtnju, za podsticaj razvoju turizma na području opštine, zapošlјavanje mladih i društveno odgovorno poslovanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *