Sve više turista u Knjaževcu

KNJAŽEVAC – Različitim kulturnim i sportskim manifestacijama, Turistička organizacija opštine Knjaževac otvorila je letnju sezonu. Nakon “Molitve pod Midžorom”, mnoge turiste u Knjaževac će dovesti i manifestacije Dani jorgovana i Dani višnje, dok će Uspon na Tupižnicu, Ultra trail maraton i Skup kvadova na Staroj planini okupiti sportiste i ljubitelje četvorotočkaša iz gradova širom Evrope. I ovog leta u Knjaževcu će biti organizovani Dani dijaspore, Festival kulture mladih Srbije, kao i tradicionalni sabori.

U Knjaževcu je tokom 2015. godine boravilo 45 odsto više turista nego lani, pa je prema podacima Turističke organizacije zabeleženo čak 58 hiljada noćenja. Najviše turista u ovaj kraj dolazi tokom zime zbog Ski centra na Staroj planini, međutim sve je više onih koji Knjaževac biraju kao destinaciju koja i tokom letnjih meseci nudi različite mogućnosti za aktivan odmor.

Turistička organizacija ove opštine svakodnevno radi na promociji potencijala grada i okoline, a osim turista rezultat su i brojne osvojene nagrade. Knjaževac je nosilac titula „Izuzetna destinacija Evrope“ i „Brand Leader Award“, kao i nagrade „Turistički cvet“, priznanja koje se u Srbiji dodeljuje za doprinos u razvoju turizma.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/ACfZDb6qOjg“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *