Svečana akademija povodom 70 godina planinarskog doma na Stolu

0

Planinarski dom na Stolu, napunio je velikih 70 godina. Ovaj značajni jubilej, obeležen je Svečanom akademijom u borskoj muzičkoj školi, kojoj su prisustvovali  brojni bivši i aktivni planinari, predstavnici Planinarskog Saveza Srbije, kao i ljubitelji prirode, saradnici i prijatelji kojima su uručene zahvalnice i plakete u znak zahvalnosti.

BOR – Svečanom akademijom, u sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ u Boru, obeležen je veliki jubilej, 70 godina od izgradnje Planinarskog doma „Stol“. Svečanost je počela intoniranjem himne „Bože pravde“, a zdravičar je pozdravio goste i kroz stihove predstavio publici ovaj značajni objekat na planini Stol. Istoimeno Kulturno umetničko društvo iz Bučja, igrom i pesmom je upotpunilo svečanost, prikazavši tradiciju vlaškog kraja, a publika je imala priliku da čuje kratak istorijat i značajne činjenice od izgradnje, doma daleke 1953. godine, do danas.

Sam objekat je napravljen dve godine posle osnivanja planinarskog društva i zato nam mnogo znači kao naše stecište, odakle su počinjale sve naše ekspedicije i akcije, i gde smo se uvek vraćali. Iako je objekat uređivan za ovih 70 godina, nismo želeli da narušimo koncept, pa je njegova prvenstvena namena za smeštaj sportista sačuvana i danas. Pratimo nove trendove, u godini jubileja smo kompletno renovirali dom, nabavili smo novi kotao za grejanje, sređene su i smeštajne jedinice, sređena je kuhinja i sala, kako bi se gosti osećali komotno i udobno, ali je toplina Planinarskog doma i njegova autentičnost sačuvana“, rekao je Zoran Petrović, upravnik Planinarskog doma na Stolu.

Svečanosti su prisustvovali sportisti, bivši i aktivni planinari, predstavnici Planinarskog Saveza Srbije, kao i brojni ljubitelji prirode, saradnici i prijatelji kojima su uručene zahvalnice i plakete u znak zahvalnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *