Svečani prijem u dvorcu kneza Aleksandra Karađorđevića u Brestovačkoj banji

BOR – Povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, sa saradnicima organizovao je u dvorcu kneza Aleksandra Karađorđevića u Brestovačkoj banji svečani prijem u okviru priprema za otvaranje dvorca u turističke svrhe. Svečanosti su prisustvovale mnoge zvanice.

Dvorac će biti turistički biser Bora i istočne Srbije. Reč je o značajnom turističkom lokalitetu gde ćemo ugostiti turiste iz Sbije ali i iz inostranstva, kada budu dolazili na područje grada Bora. Ovde će biti postavljena stalna izložba slika koja se trenutno nalazi u depou Muzeja rudarstva i metalurgije, kao i biblioteka. Plan je da u narednom periodu ovde formiramo konkuretnu turističku ponudu , da svako ko dođe u Bor ima mogućnost da dođe i pogleda kulturne, tradicionalne i istorijske vrednosti ovog kraja“ istakao je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora na svečanom prijemu u dvorcu.

Nadležni u borskoj lokalnoj samoupravi naglašavaju da su ulaganja u turizam značajna za razvoj grada Bora. U narednoj godini značajna sredstva iz gradskog budžeta biće usmerena na uređenje putne infrastrukture, između ostalog i da bi se poboljšala pristupačnost turističkim lokalitetima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *