Svečano obeleženo 65 godina Planinarskog doma na Stolu

0

BOR-Planinarski Dom na Stolu kod Bora, sagrađen 1953.godine, je mesto na kojem se okupljaju, pre svega, članovi Planinarsko sportskog kluba  Crni Vrh. Na nadmorskoj visini od 850 metara, crpe snagu za nove uspehe, kojih je zaista za šest i po decenija bilo mnogo. Borski planinari osvajali su sve veće evropske, ali svetske vrhove, a ponosni  su i na svoje mlađe kategorije koje su krenule njihovim stopama.

Ove godine imamo pionirske i juniorske prvake Srbije u orijentaciji, a tim je bio treći na Balkanijadi. Veliki su pomaci, a trudimo se da budemo još uspešnije,rekao je Milutin Simić, direktor PSK „Crni Vrh“.

Planinarski Dom na Crnom Vrhu,osim za razvoj planinarskog sporta, veoma je značajan i za razvoj turizma.

Planinarski dom je veoma bitan kao jedan od turističkih potencijala Grada Bora. Samo u ovoj godini ostvareno je 900 noćenja, a  Dom je posetilo više od 6.000 ljubitelja planine Stol, dodao je Simić.

Na prigodnoj svečanosti, u restoranu „Medalja“ u Boru pojedincima i firmama uručene su zahvalnice za uspešnu saradnju, jer  bez njihove pomoći Dom i Planinarsko sportski klub ne bi tako uspešno funcionisali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *