Svetosavska akademija u borskoj muzičkoj školi

Uoči velike školske slave Svetog Save u borskoj Muzičkoj školi “Miodrag Vasiljević” priređena je Svetosavska akademija. Prigodnoj svečanosti  su prisustvovali episkop timočki Ilarion sa sveštenstvom, predstavnici lokalne samouprave, prosvetni radnici, roditelji i besednik, rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović

BOR – U čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja  Svetog Save, uoči samog praznika, Eparhija Timočka i Crkvena opština Bor priredili su u Muzičkoj školi u Boru tradicionalnu Svetosavsku akademiju. Svetosavsku besedu na ovoj svečanosti držao je protojerej-stavrofor Gojko Perović. On je govorio o liku u delu Svetog Save, pre svega iz istorijskog ugla.

“Rastko je bio vredan, učen, pravdoljubiv i human čovek koji je, pre svega oplemenio narod kojem je pripadao i zato se o njemu govori, a i govoriće se vekovima”, naglasio je Perović.

Kulturno umetnički program, posvećen životu i delu oca srpske državnosti i utemeljivaču obrazovanja, već radicionalno pripremili su profesori i učenici Muzičke škole u Boru, hor, kao i članovi dramskih sekcija borskih škola I gradskog KUDa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.