Tehnička škola u Zaječaru uspešno realizovala projekat „Iskustveno učenje“

ZAJEČAR – Istrošene baterije su opasan otpad i reč je o teškim smrtonosnim metalima koji nakon razgradnje preko zemlje i podzemnih voda dospevaju i u lanac ishrane. Organizovano sakupljanje i recikliranje baterija u Srbiji ne postoji. Baš zbog toga su, prema rečima Danijele Đorđević, profesori biologije i učenici zaječarske Tehničke škole su kroz projekat „Iskustveno učenje“ u saradnji sa Kolping društvom Srbije sproveli akciju „Donesi i doprinesi”.

Ovo nam je druga godina u ovom projektu sa Kolping društvom i umrežili smo više nastavnika, lokalizovali smo neke probleme koje ima naš grad. Prošle godine smo radili promociju platnenih cegera i osnovni cilj nam je u stvari da podignemo nivo ekološke svesti kod građana.”

Koordinator projekta „Iskustveno učenje” Sara Raković rekla je da je ovaj projekat podržan od strane Nemačke ambasade, a da je cilj višestruk.

Cilj je da se osnaže nastavnici da akademsko gradivo primenjuje kroz neku društveno korisnu akciju, odnosno zalaganje u lokalnoj zajednici. Ovo je i primer jedne takve akcije, a cilj je da se uključi i lokalna zajednica u rešavanje problema koji je karakterističan za tu sredinu.“

U okviru ove akcije članovi Đačkog parlamenta zaječarske Tehničke škole napravili su reklamni materijal i postere, kao i model baterije koji će im poslužiti kao kanta za reciklažu baterija. Ona će se ubuduće koristiti u holu škole, a cilj je da ih bude svuda po gradu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *