BOR – Televizijski studio otvoren je u Boru 1988. godine kao dopisništvo RTS-a, a Televizija Bor je počela da emituje program 10.maja 1993. godine, kao prva televizijska kuća u Timočkoj krajini. Počela je rad u javnom obliku svojine, a od 2016. godine radi u okviru deoničarskog društva „Štampa, radio i film“. Da program Regionalne televizije Bor bude kompletan, a dnevno informisanje istinito, pravovremeno i sveobuhvatno, omogućava svakodnevni rad jedinstvene novinarske redakcije, kao i razvijene dopisničke mreže. I tu naša medijska kuća prednjači u odnosu na ostale jer ima dopisnike u Majdanpeku, Zaječaru i Boljevcu, a zahvaljujući dobroj dugogodišnjoj saradnji sa lokalnim televizijama u Žagubici, Knjaževcu i Kladovu izveštava i iz tih gradova.

I u proteklih godinu dana, TV Bor nastoji da 24-časovni program, osim informativnog obogati filmskim i serijskim programom, a ujedno i nastavi emitovanje digitalizovanog materijala iz arhive Bakar filma, Film na videlo.

Iako ovo nije neka jubilarna godišnjica, ovaj datum je uvek dobra prilika da podestimo na značaj koji Televizija Bor ima u domenu javnog informisanja. Kao jedini medij sa dugogodišnjom tradicijom na istoku zemlje, raspolažemo značajnim iskustvom i nastojima da idemo u korak sa novim tehnologijama i pratimo trendove u prenosu informacija. Od ovog meseca naše tv ekipe imaju mogućnost direktnog uključenja u program sa bilo koje lokacije u gradu, a i šire, što u potpunosti ide u prilog  pravovremenom informisanju gledalaca o aktuelnim dešavanjima. Ova uživo uključenja od ovog meseca sastvani su deo našeg Jutarnjeg programa, ali po potrebi i u skladu sa važnosti teme i događaja, naše novinare ćemo uključivati i u informativnim emisijama, Vesti I Dnevniku. U poslednjih godinu dana nastavili smo i da digitalizujemo bogatu arhivu Bakar filma tako da gledaoci mogu pratiti nove emisije u okviru ovog serijala, i upravo je i taj dokumentarni program ono što izdvaja i čini jedinstvenom našu medijsku kuću od drugih emitera na ovom području“, kaže Danijela Novović, glavni i odgovorni urednik RTV Bor.

Televizija Bor je i dalje najjači mediji u domenu informisanja na ovom području. Internet i društvene mreže jesu ubrzale prenos informacija, ali su televizijske vesti i dalje proizvod potvrđen od strane profesionalaca, a televizija kao najrašireniji medij mora da čuva ulogu od širenja neproverenih informacija, lažnih vesti i govora mržnje. Naše emisije pokreću teme i razgovore, povezuju ljude i u ovo savremeno doba pokreću reakcije na društvenim mrežama..

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *