Tolerancija i međusobno razumevanje

0

BOR – Sastanak predstavnika Nacionalnog saveta Vlaha i gradske vlasti u Boru počeo je minutom ćutanja u spomen na preminulog zamenika predsednika ovog saveta Dalibora Orsovanovića.

Grad Bor je multietnička sredina gde svi građani žive dobro i kvalitetno, u toleranciji i u međusobnom razumevanju. Pripadnici Vlaške nacionalne manjine koji u gotovo svim borskim selima čine većinu mogu biti ponosni da žive u takvom okruženju. Aktivnosti članova Nacionalnog saveta Vlaha su usklađene sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. Većina tradicionalnih kulturnih manifestacija iz tog razloga nije održana, ali je zato rad saveta usmeren ka promociji obrazovanja i ka informisanju pripadnika Vlaške nacionalne manjine“, naglasio je na sastanku predsednik Nacionalnog saveta Vlaha Novica Janošević.

Činjenica da u Boru izvršnu vlast čini čak 13 pripadnika Vlaške nacionalne manjine najbolja je potvrda zastupljenosti Vlaha u društvu i javnom životu grada uopšte“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i dodao da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Nacionalnim savetom Vlaha, kao krovnom organizacijom ove nacionalne manjine u Srbiji.

Grad Bor je i izrastao na temeljima međusobne saradnje i razumevanja građana bez obzira na to odakle dolaze, a nema razloga da se ova tradicija ne nastavi“, zaključio je Milikić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *