Toplo – hladno u borskom vaterpolu

Vaterpolo klub Bor je trenutno u nezavidnoj situaciji. Mogućnost treninga i priprema za takmičenja svedena je na putovanja u druge gradove, jer ove zime zbog adaptacije krova na objektu borskog Sportskog centra zatvoreni bazeni neće raditi. Sa druge strane, najavljuje se formiranje Zimske lige gde će se takmičiti mali klubovi, a to zahteva intenzivnije pripreme i znatno više vremena u bazenu.

BOR – Vaterpolo klubovi centralne Srbije inicirali su formiranje Zimske lige malih klubova u vaterpolu. Dogovor sa Vaterpolo savezom Srbije je u završnoj fazi. Liga bi okupila klubove koje se sada uglavnom takmiče na turnirima i kupovima, što bi dodatno motivisalo vaterpoliste da intenzivnije treniraju i imaju što bolje rezultate, kažu treneri u borskom Vaterpolo klubu.

Ove sezone nećemo trenirati u Boru, jer će biti rekonstruisan kvor dvorane. Trudimo se da opstanemo i u razgovorima smo sa gradskim vlastima oko rešenja ovog problema. Prinudno rešenje je da treniramo u Knjaževcu, Nišu, Paraćinu…“ kaže Saša Madanović, trener u Vaterpolo klub Bor.

Vaterpolo klub Bor okuplja šezdesetak sportista koji su raspoređeni u seniorskoj i u dve ekipe za mlađe kategorije. Okosnicu tima čine igrači koji zajedno treniraju od 2015. godine, koji imaju iskustvo, ali nedovoljno treninga kako bi se usavršavali i postizali očekivane rezultate. Osnivanje Zimske lige malih vaterpolo klubova će svakako značiti borskoj ekipi, ali je ključ uspeha da mogu da treniraju i da se takmiče  kod kuće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.