“Tri generacije za budućnost nacije”

0

BOR- Da bi stvorila uslove za kvalitetniji i sadržajniji život mladih, omladina Bora okupljena u inicijativi Mladi u centru, formirala je udruženje “Dom omladine“. Kako je rečeno na skupu “Tri generacije za budućnost nacije”, koji je organizovalo novoformirano udruženje, podršku da prostor zgrade bivšeg TS-a za rad svih omladinskih organizacija, na korišćenje i raspolaganje bude poveren ovom udruženju, uz više od pet ipo hiljada građana, pružilo je i više od dvadeset drugih organizacija.

Cilj našeg današnjeg okupljanja je da upoznamo građane dokle je stigla naša inicijativa mladi u centru, dokle smo stigli i koje korake ćemo dalje preduzeti. Danas su sa nama udruženje roditelja i udruženje penzionera čiju podršku imamo i takođe želimo da kažemo da od juče imamo i podršku 23 udruženja iz našeg grada koji se slažu sa tim da dom omladine radi po metodi hab-a, tj da prostor bude dodeljen jednoj organizaciji, a davaće mogućnost svima da taj prostor koriste bez nadoknade za svoje akcije i druge programe“, kaže Marija Perić, predsednik Udruženja „Dom omladine“ u Boru.

 

Osim građana, roditelja i penzionera inicijativu mladih da za rad omladinskih organizacija obezbede bolje uslove podržala je i lokalna samouprava.

Opština Bor je nakon dužeg vremena uspela da od Republike dobije zgradu TS-a, koja će biti data mladima na korišćenje i upravljanje i to je stav opštinske vlasti i tako će i biti. U toku je proces formiranja saveta za mlade. Sve organizacije su do 15-og decembra imale rok da predlože svoje članove za savet. Mi ćemo te podatke prikupiti, analizirati i na sledećoj sednici skupštine će predsednik opštine Bor predložiti članove za sastav saveta za mlade. Nakon osnivanja saveta zgrada TS-a biće data mladima da mogu nesmetano da obavljaju svoje aktivnosti“, kaže Igor Janković, član Opštinskog veća opštine Bor.

Prema rečima predsednika Udruženja „Doma omladine“ Marije Perić, očekivanja su da će omladinske organizacije donji deo zgrade TS, moći da počnu da koriste do kraja godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *