BOR – Poznata priča o tri praseta, koja prave kuću i vuku koji pokušava da ih u tome spreče i pojede jedna je od najpopularnijih basni još od 18. veka, a među najprepoznatljivije uvrstila se zahvaljujući crtanom filmu koji je 1933. uradio Volt Dizni. Tako su uz ovu priču rasle generacije i generacije dece, a najmlađim Boranima, ovu svima znanu basnu približili su kroz pozorišnu predstavu glumci Teatra na Savi u Beogradu, koji Tri praseta uspešno igraju od 1993.
„Od tada se promenilo 15 glumaca, osim Bore Nenića, koji je stvarno bard glumišta i za ovu predstavu koja je igrana bezbroj Bora Nenić je više puta i nagrađivan“ – istako je Nikola Marković, glumac i umetnički direktor Teatra na Savi.
Tri praseta su kažu glumci Teatra na Savi poučna, lepa, razigrana, duhovita ali jednostavna priča i nije joj potrebno osavremenjavanje. Povučena razigranom glumom deca uvek i svuda aktivno učestvuju u predstavi.
Predstava Tri praseta igrana je u borskom bioskopu Zvezda, a organizator je Centar za kulturu u Boru, koji će za najmlađe sugrađana do kraja pozorišne sezone prirediti još nekoliko prijatnih iznenađenja.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2o5fzq“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.