Tribina o Planu kvaliteta vazduha za anglomeracije Bor

0

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Društvo mladih istraživača Bor organizovalo je, u prostorijama Medija centra, tribinu na kojoj su razmatrani dokumenti o Planu kvaliteta vazduha za anglomeracije Bor i sugestije na Plan detaljne regulacije za Trujkanov potok.

BOR – Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Društvo mladih istraživača Bor organizovalo je, u prostorijama Medija centra, tribinu na kojoj su razmatrani dokumenti o Planu kvaliteta vazduha za anglomeracije Bor i sugestije na Plan detaljne regulacije za Trujkanov potok.

Oba dokumenta su u nadležnosti lokalne samouprave. Plan kvaliteta vazduha počeo je da se izrađuje još 2021. godine i jednom je već bio na javnoj raspravi, ali je nakon toga, na zahtev nadležnog ministarstva, morao da bude u nekim delovima izmenjen.

Suština je ostala ista i odnosi se na mere za smanjenje količine PM čestica rekultivacijom starih jalovišta, izgradnju nove gradske toplane koja koristi drugačija goriva, rešavanje problema gradske deponije i izmeštane saobraćaja iz centra grada.

Okrugli sto o ovoj temi biće održan 12. juna. Drugi dokument o detaljnom planu regulacije za Trujkanov potok bio je na ranom javnom uvidu od 18. maja do 1. juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *